Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Master of Business Administration

Wil jij een stevige stap in je carrière zetten? Dan is de opleiding tot Master of Business Administration bij NTI University of Applied Sciences dé perfecte keuze voor jou. Deze master biedt een belangrijke verdieping in je strategisch denkvermogen en een breed bedrijfskundig kader. De MBA-opleiding van NTI is geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO). Het MBA-getuigschrift staat nationaal en internationaal garant voor kwaliteit en kennis op het gebied van management bij bedrijven en organisaties. Bovendien is de master door de praktijkgerichte insteek zeer goed te combineren met je werk. Dat maakt deze opleiding een goede investering in jouw loopbaan! Enthousiast? Lees snel verder of download de studiegids voor meer informatie.

Is de Master of Business Administration iets voor mij?

Wil jij binnenkort de bedrijfsvoering op strategisch niveau op je kunnen nemen? Ben jij hbo-opgeleid, heb je minimaal twee jaar relevante werkervaring en wil je een flinke stap zetten in jouw carrière? Dan is de Master of Business Administration iets voor jou! Na het afronden van de MBA-opleiding kun jij de opgedane kennis in verschillende functies inzetten, zoals: 

 • zelfstandig ondernemer
 • manager
 • directeur
 • teamleider
 • adviseur

Ervaring van een alumna

Caroline van Alphen heeft de Master of Business Administration bij NTI afgerond en is directeur bedrijfsvoering bij Techneco Energiesystemen. Caroline vertelt over de koppeling tussen theorie en praktijk binnen deze opleiding. 

FlexibelStuderen® doe je bij NTI

Boekenwurmen, nachtbrakers, ochtendmensen, carrièretijgers; iedereen is anders en iedereen studeert anders. Met FlexibelStuderen® van NTI studeer jij op een manier die echt bij jou past. Start met jouw opleiding wanneer je wilt. Bepaal zelf waar en wanneer je studeert in een online leeromgeving en met echte studieboeken. Met veel of weinig begeleiding van je studiecoach, samen met studiegenoten of juist in je eentje. Jij kiest! Ervaar FlexibelStuderen® van NTI en haal dat erkende diploma.

Inclusief vakliteratuur

Je lesgeld is inclusief vakliteratuur. Je betaalt dus niets extra voor dure studieboeken, je bespaart hierdoor veel geld. Waar andere particuliere onderwijsaanbieders gebruik maken van losbladig en zelf ontwikkeld materiaal, kiest NTI ervoor om te werken met de beste vakliteratuur. Studieboeken die ook bij reguliere hogescholen op de literatuurlijst staan, volledig bij het lesgeld inbegrepen.

Inhoud

Hoe ziet de Master of Business Administration van NTI eruit?

De Master of Business Administration van NTI heeft een uniek karakter en typeert zich door de volgende onderdelen:

1. Een multidimensionale benadering: van HRM tot Strategisch Management, van Marketing- tot Financieel Management, het komt allemaal aan bod.
2. Verdieping in het MKB: je krijgt antwoord op vragen als: Wat is nodig om als (klein) bedrijf goed te presteren in een globaliserende wereld? Welke consequenties hebben demografische ontwikkelingen voor de manier van bedrijfsvoering? En hoe kan het midden- en kleinbedrijf (MKB) omgaan met deze ontwikkelingen?
3. Leren door te doen: via 'Action learning' leg je continu de verbinding tussen theorie en praktijk. Je legt zoveel mogelijk de relatie met je eigen werkomgeving, zodat je de opgedane kennis direct kunt toepassen in jouw baan. Je werkt opdrachten uit die kunnen bijdragen aan allerlei actuele vraagstukken in je baan.
4. Reflecteren op je vooruitgang: via een persoonlijk ontwikkelingsplan haal jij alles uit jezelf en uit de opleiding, zodat je tijdens de opleiding optimaal leert.
5. Studeren op jouw moment: je leert via zelfstudie in combinatie met praktijkcollegedagen en een online leeromgeving.

De MBA-opleiding van NTI richt zich niet alleen op de organisatie zelf, maar neemt in de opleiding ook de perspectieven van medewerkers en klanten mee. Je wordt klaargestoomd om de bedrijfsvoering op strategisch niveau op je te nemen.

Studieprogramma

Tijdens de MBA komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Masterclass Operations Management
 • Masterclass HRM
 • Masterclass Marketingmanagement
 • Masterclass Financieel Management
 • Masterclass Informatiemanagement
 • Masterclass Internationaal ondernemen en innoveren
 • Masterclass Strategisch Management.
 • Action Learning Project
 • Afstudeeronderzoek

 

Naast de masterclasses volg je ook webinars en expertsessies.

Action learning

Tijdens de MBA werk je vanuit het concept van action learning. Je legt continu de verbinding tussen theorie en praktijk. Deze werkwijze van NTI University of Applied Sciences is bijzonder effectief. In onderstaand filmpje wordt verder uitgelegd wat het action learning concept precies inhoudt. 

Wat is Action learning?

Gratis: 9 praktijkcollegedagen

De Master of Business Administration bevat 9 interessante praktijkcollegedagen. Tijdens deze dagen verdiep je je samen met je docent en medestudenten in de verschillende managementaspecten. Dit gebeurt op een interactieve manier en het is een uitgelezen mogelijkheid om je netwerk te vergroten. Onder meer de volgende onderwerpen komen tijdens de praktijkdagen aan bod:

 • HRM
 • Strategisch management
 • Marketing management
 • Operations management
 • Internationaal ondernemen en innoveren

Toelating

Toelatingseisen Master Business administration

De MBA is op hbo-masterniveau. Om toegelaten te worden tot de Master of Business Administration dien je te voldoen aan de volgende eisen:

 • Je bent in het bezit van een afgeronde hbo-bacheloropleiding;
 • Je hebt minimaal twee jaar aantoonbare relevante werkervaring waarin je kennis en vaardigheden hebt opgedaan op het gebied van (project)management of coördinatie;
 • Je dient in het bezit te zijn van een ondertekende verklaring van je werkgever voor ondersteuning bij projecten;
 • Je kunt de opdrachten uitvoeren bij de organisatie waar je werkt.

Oriënterend intakegesprek MBA

Wil je weten hoe je een MBA-opleiding succesvol kunt afronden naast een drukke baan? Vraag dan direct een vrijblijvend, oriënterend intakegesprek aan. Tijdens dit gesprek komen je werkervaring, ambitie, de toelatingseisen en alle facetten van de opleiding aan bod. Heb je interesse in een gesprek, maak dan een afspraak met één van de MBA-studieadviseurs.

Examen

Erkende MBA-opleiding

De MBA-opleiding van NTI is geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO). Dat houdt in dat je verzekerd bent van een kwalitatief hoogwaardige opleiding. Je sluit de masteropleiding af met het officiële NVAO-geaccrediteerde getuigschrift 'Master of Business Administration (MBA)' van NTI University of Applied Sciences. Hiermee heb je het recht de officiële graad MBA achter je naam te voeren. De NVAO borgt op onafhankelijke wijze de kwaliteit van het hoger onderwijs in Nederland en Vlaanderen. Dit doet zij door middel van het beoordelen van opleidingen en het verlenen van een keurmerk. Daarnaast draagt de NVAO bij aan de bevordering van deze kwaliteit.

Examens van de MBA

Tijdens je Master of Business Administration beoordelen vakdocenten van het MBA-docententeam je werk. Deze docenten zijn werkzaam in verschillende profit- en non-profitorganisaties en maken gebruik van de meest recente vakliteratuur. Hierdoor zijn zij in staat je werk deskundig te beoordelen en het van goede en betrouwbare feedback te voorzien. Je kennis wordt getoetst middels schriftelijke opdrachten. Deelname aan de praktijkbijeenkomsten, inclusief voor- en eindopdracht, is verplicht.

Studieduur & lesgeld

Je betaalt alleen lesgeld

Met de MBA-opleiding van NTI profiteer je van ons unieke all-in concept. Dit betekent dat er geen extra kosten in rekening worden gebracht voor: vakliteratuur, studiemateriaal, examens, diplomering en reprorecht. De beste vakliteratuur is in het lesgeld inbegrepen. De opleiding wordt goed gewaardeerd en is volledig erkend. En dat tegen een scherpe prijs. Zo kan het dus ook!

Studieduur MBA-opleiding

De studieduur van de MBA-opleiding is 24 maanden. Mocht je de studie niet binnen de aangegeven studieduur hebben afgerond, dan is dat geen enkel probleem. Zonder extra kosten mag je maximaal 2 keer zo lang de tijd nemen om je studie af te ronden. Je betaalt tijdens de extra studietijd alleen de kosten voor collegedagen.

Master of Business Administration 9242

Termijnen 2 Jaar 24 Maanden *
Lesgeld per termijn € 5.016,00 € 440,00
 • Inschrijfgeld en dossiervorming € 100,-
 • * is het aanbevolen studietempo

Korting op software, hardware en meer via Surfspot!

surfspot websiteAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner voor maar €5,-.  Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Ervaringen

Master of Business Administration (MBA)

4 sterren - gebaseerd op 5 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal
Examens

 

Met de opleiding veel (allround) managementkennis en ervaringen opgedaan zowel subset als werkgever. De begeleiding van docenten tijdens ALPén is nog voor verbetering vatbaar. De beoordelingen waren niet altijd in verhouding met het plan van aanpak en de input tijdens uitvoering. Veel geluk gehad met onze (grote)subset, dit blijft ook de zwakke kant van deze studiemethode (voldoende studenten om mee samen te werken) zelfde studietempo/motivatie/samenwerking etc.
Mijn begeleiding tijdens het afstuderen was perfect! (met dank aan dhr. Huckriede).
M.v.g. Paul van der Meij

Een goede balans tussen praktijkdagen en theorie. De leeromgeving vind ik erg prettig werken, ik weet precies welke kennis ik nog onvoldoende beheers en waar ik extra op kan letten en toetsen.
De feedback die je na het indienen van papers krijgt is positief opbouwend.
Bij deze studie moet je echter wel over genoeg discipline beschikken om de verschillende vakken af te ronden.

Bekijk alle ervaringen