Aanvraagronde subsidie 'Tel mee met taal' van start

vrouw met boeken NederlandsVan 1 juni 2019 tot en met 30 september 2019 kunt u een aanvraag doen voor de subsidieregeling ‘Tel mee met Taal’. Een taalscholing-programma voor uw medewerkers. Met deze subsidie willen de ministeries OCW, SZW en VWS u stimuleren te investeren in de taalvaardigheid van uw medewerkers. Investeren in medewerkers is immers investeren in het eigen bedrijf. Met de subsidie kunt u tot 67% van de kosten van het taaltraject vergoed krijgen, met een maximum van €1.500,-.

Zet in op taal
Meer dan 700.000 werknemers hebben moeite met lezen, schrijven en communiceren in het Nederlands. Zonder voldoende taalbeheersing is verdere ontwikkeling van een medewerker vaak lastig. Als werkgever kunt u eenvoudig bijdragen aan de verbetering van taalvaardigheid van uw medewerkers. Betere taalvaardigheid betekent: minder ongelukken, meer tevredenheid bij werknemers en een hogere productiviteit.

De subsidies zijn bedoeld voor korte, praktische trajecten die direct op de werkvloer te gebruiken zijn. Denk hierbij aan Nederlands 2F of 3F, Nederlands foutloos schrijven en spreken of Schriftelijke Communicatie.

Bekijk hier alle Taalcursussen Nederlands

De subsidie wordt verstrekt zolang er budget beschikbaar is. Wacht daarom niet te lang. Informeer naar de mogelijkheden om invulling te geven aan de subsidieregeling bij NTI. Neem contact op.