Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Chinees leren spreken, lezen en schrijven

Heb jij interesse in de Chinese taal en cultuur? Wil jij in je eigen tempo Chinees leren spreken, lezen en schrijven? Dan is de cursus Chinees echt iets voor jou! Na afloop van deze cursus beheers jij de basiskennis van het Mandarijn. Daarmee kun je overal in China terecht. Je kent dan 340 karakters, wat overeenkomt met een woordenschat van 800 woorden. Hiermee kun je eenvoudige gesprekken voeren, brieven schrijven en algemene teksten lezen. Enthousiast? Lees dan snel verder en kom meer te weten over de cursus Chinees.

Voor wie?

De cursus Chinees is geschikt voor iedereen die interesse heeft in de Chinese taal en cultuur. Na afloop van de cursus Chinees ben jij in staat om op basisniveau te lezen, schrijven en praten in het Mandarijn, ofwel het algemeen beschaafd Chinees.

Wat krijg je als je een taalcursus gaat doen bij NTI?

Wat krijg je als je een taalcursus gaat doen bij NTI? Bekijk in het filmpje een voorbeeld van de cursus Spaans. Bij de cursus Chinees voor beginners krijg je een vergelijkbaar pakket.

Zo ga je aan de slag met jouw taalcursus

Inclusief lesmateriaal

Bij de cursus Chinees voor beginners is al het lesmateriaal inbegrepen bij het lesgeld. Compleet en goed lesmateriaal maakt studeren leuker. Daarom besteden wij daar graag wat extra aandacht aan. Als je het lespakket opent, zie je het meteen: geen mappen met losbladig materiaal, maar mooie lesboeken.

NTI: Jouw voordelen

Kies je voor NTI? Dan kun je van ons het volgende verwachten:

 • Persoonlijke begeleiding door een team van mentoren: zij staan iedere werkdag voor jou klaar om je te begeleiden bij je studie
 • Je hebt alles binnen handbereik met onze online leeromgeving: oefen de lesstof, stuur je huiswerk in en kom in contact met medestudenten
 • Je studeert op een flexibele manier: waar, wanneer en hoe jij wilt
 • Na afronding van de cursus ontvang je van ons een certificaat of diploma

Inhoud

Wat leer je tijdens de cursus Chinees?

De cursus Chinees voor beginners is volledig op de praktijk gericht. Iedere les begint met een overzicht van twintig nieuwe karakters. Deze karakters leer je in vier verschillende stijlen lezen en zelf tekenen (kalligraferen). De lessen bevatten oefeningen die je aan de hand van geluidsmateriaal helpen bij je uitspraak. In de cursus Chinees wordt gebruik gemaakt van het Pinyin. Een transcriptiesysteem dat Chinese klanken omzet in een goed leesbaar westers alfabet. Het Chinees leer je op de moderne manier, van links naar rechts, door middel van onder meer:

 • Uitspraakoefeningen
 • Karakteroefeningen
 • Nieuwe woorden
 • Invuloefeningen
 • Chinees alfabet

Online leeromgeving en MemoTrainer om de stof te oefenen

Bij NTI kun jij studeren op jouw moment, in een online leeromgeving. Hier vind je veel inspiratie, alle geluidsbestanden en diverse MemoTrainers om de stof te oefenen. De MemoTrainer is er ook als app en helpt jou alle nieuwe woorden te leren en herhalen. Een leuke en effectieve manier om de taal onder de knie te krijgen! In de online leeromgeving lever je ook jouw opdrachten in en krijg je feedback. Zo kun je niet alleen schriftelijke opdrachten, maar ook gesproken tekst ter controle naar je docent opsturen. Je krijgt dan feedback op je uitspraak.

Persoonlijke begeleiding

Heb je vragen over bijvoorbeeld het inleveren van huiswerk of het inplannen van examens? Jouw mentor staat altijd voor je klaar. Stel je vragen telefonisch, via de chat of per e-mail.

Lees meer

FlexibelStuderen® doe je bij NTI

Bij NTI hebben we allerlei soorten studenten. Daarom kun je zelf kiezen hoe je studeert. Kies zelf je startdatum en je studietempo. Heb je extra studietijd nodig? Geen probleem: je kunt gratis 6 maanden verlengen. Je blijft dan gewoon gebruikmaken van de begeleiding en (online) studietools zoals jij dat gewend bent. Lekker flexibel dus. Of je nu een ochtendmens, nachtbraker, dromer of chaoot bent, FlexibelStuderen® doe je bij NTI.

Toelating

Je kunt direct starten met de cursus Chinees

Voor de cursus Chinees heb je geen bepaalde vooropleiding of voorkennis nodig. Alles wat je moet weten is in het lesmateriaal opgenomen. Bij je ervaren docent kun je terecht voor eventuele vragen en het corrigeren van je huiswerk.

Vragen? Bel ons gerust!

Heb je vragen over de cursus Chinees voor beginners? Neem contact op met een van onze studieadviseurs. 

Examen

Krijg ik een certificaat?

Heb je de cursus Chinees voor beginners afgerond? Dan kun jij een certificaat aanvragen voor €35. Een mooie aanvulling op je cv én een bevestiging van jouw prestatie! Weet je nu al zeker dat je een certificaat wil na afronding? Vink dit dan aan bij inschrijving en ontvang €10 korting op het certificaat!

Studieduur & lesgeld

Profiteer tijdelijk van 50% jubileumkorting en een cadeau naar keuze

Al 75 jaar profiteren onze studenten van betaalbaar, kwalitatief onderwijs en erkende diploma’s. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt tijdelijk 50% jubileumkorting én een cadeau naar keuze. Vind je een vergelijkbare cursus elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Denk vooruit en schrijf je vandaag in.

Chinees voor beginners 1503

Studietempo in maanden 8 Maanden 12 Maanden * 16 Maanden
Uren per week 6 4 3
Lesgeld per maand € 67,25 € 44,75 € 33,75
Nu met 50% korting € 33,63 € 22,38 € 16,88
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is aanbevolen studietempo

Tijdelijk cadeau naar keuze bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes. Kies jij een Rituals cadeaubon, een leuk tijdschrift of liever kaartjes voor de bioscoop of een pretpark? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

Korting op software, hardware en meer via Surfspot!

surfspot websiteAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner voor maar €5,-.  Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.


Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Chinees voor beginners, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat.

€ 25,-    (eenmalig)

Ervaringen

Chinees voor beginners

4 sterren - gebaseerd op 6 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

 

Krijg dmv deze opleiding een goed inzicht in de Chinese taal en al de fantastische Chinese gebruiken.

Afgelopen jaar ben ik begonnen met de cursus 'Chinees voor beginners' van NTI en sindsdien is er een hele nieuwe wereld voor me opengegaan vol met karakters, gekke woorden en verrassende gezichten.
Het is een pittige, maar erg leuke cursus. Het valt natuurlijk niet mee om van 700 karakters de betekenis te leren, laat staan te onthouden en te schrijven. Maar als het je eenmaal lukt, dan geeft dat een heel trots gevoel! Hoeveel Nederlanders kunnen nu zeggen dat ze Chinees kunnen praten?! Daarnaast krijg je uit je omgeving ook hele verbaasde en bewonderende reacties wanneer je ze over de cursus vertelt. De cursus is zeer gevarieerd; je leert iets over de Chinese cultuur, de grammatica en je moet Chinees kunnen luisteren en spreken. Vervolgens stuur je je gemaakte huiswerk op naar je docent, die je vervolgens feedback geeft waardoor je jezelf nog meer ontwikkelt. Als met al een hele leuke, leerzame en uitdagende cursus. Ik heet u alvast van harte welkom in de wondere wereld van het Chinees!

Bekijk alle ervaringen